logo
Fænø Design
Fasanvænget 483
DK 2980 Kokkedal
T  +45  2235 1366
design@faenodesign.dk

Profil

Vi leverer alle former for digitalt grafisk design i høj kvalitet til en lang række offentlige og private kunder. Vi skaber og udvikler virksomhedens visuelle identitet, kommunikation og design. Webdesign, logodesign, designmanualer, komplet visuel identitet og alle slags tryksager.

Fredensborg Kommune

Vi vandt konkurrencen om nyt kommunevåben til Fredensborg Kommune (tidligere Fredensborg-Humlebæk og Karlebo kommuner).

Fredensborg Kommune har ét stort og tydeligt kendetegn i borgernes bevidsthed nemlig Fredensborg Slot og den kongelige familie. Fredensborg Slot er sommerresidens for den kongelige familie (når de ankommer, fejres dette af byens borgere med et fakkeltog gennem byen). Hele den nye kommune er ét stort naturskønt område lige fra Esrum Sø i vest til den fredede Nivåbugt i øst. Begge steder er yndede tilholdssteder for Danmarks smukke nationalfugl, Knopsvanen.

To svaner mødes, en fra Esrum sø og en fra Øresund, tilsammen danner de et hjerte som symbol på den gode dialog. De to bølger symboliserer Esrum Sø og Nivåbugten, den blå baggrund er vandet og luften. Kongekronen i gul(d) symboliserer den kongelige tilstedeværelse. Svanernes udtryk er fredeligt og roligt.

Kommunevåbnet har et unikt og nutidigt udtryk, og fungerer derfor godt som logo for den moderne Fredensborg Kommune. Skjoldformen og kronen signalerer offentlig myndighed. Et hjerte rummer alle de positive fortolkninger en kommune kan ønske sig. Bemærk at hjerteformen gentages i kronen.

Et vigtigt spørgsmål du må besvare, når du stilles overfor en række forslag til nyt kommunevåben er naturligvis: Hvilken kommune vil du helst være borger i?

Efterfølgende har vi udformet kommunens designmanual.