logo
Fænø Design
Fasanvænget 483
DK 2980 Kokkedal
T  +45  2235 1366
design@faenodesign.dk

Cases

Case: Halsnæs Kommune

I tæt samarbejde med den tidligere Frederiksværk-Hundested Kommunes kommunikationsafdeling har vi på meget kort tid udviklet en helt ny designlinie til Halsnæs Kommune, omfattende alt lige fra diverse rentegnede logofiler over webdesign, brochurelinie, annoncelinie m.m. til biler, flag og skilte. Udgangspunktet var et foreliggende udkast til kommunevåben med to bølger, som symboliserer det omgivende vand, Arresø, Kattegat/fjorden og en blomst – den sjældent forekommende Grenet Edderkopurt – samt kommunens Vision 2016, hvor de primære værdier (= signaler) var blevet formuleret: Natur og Udvikling, Redelighed, Helhed og Mulighed.

Der blev afholdt en række seminarer for kommunalbestyrelsen og ledende medarbejdere i kommunen, hvor vi redegjorde for de visuelle virkemidler i en designlinie, og kvalificerede medarbejderne til at komme med input til den nye designmanual.

Halsnæs Kommunes designmanual er det vigtigste redskab til at styre, fastholde og formidle kommunens visuelle identitet, vision og værdier. Designmanualen er et praktisk, rationelt og dynamisk styringsværktøj som løbende opdateres. Designmanualen gør designet uafhængigt af enkelte nøglepersoners ekspertviden. Designmanualen ligger naturligvis på internettet.

Vi har desuden hjulpet Halsnæs Kommune med design, layout og produktion af Borgerkanalen og Fælleskanalen, to magasiner kommunen udgiver til henholdsvis borgere og ansatte.